Vålerenga ledet 3–0 i denne kvartfinaleserien og skulle bare sikre avansement med en ny triumf i Stjernehallen. Da gikk et seierssikkert Enga-lag på en stjernesmell. Og dermed lever fortsatt håpet videre for Stjernens del.

Høyrisikokamp lørdag

Lørdag spilles den femte kvartfinalen på Jordal Amfi, hvor Vålerenga har dumpet billettprisene for å fylle hallen.

Det blir å regne som en høyrisikokamp etter at en match tidligere i sesongen ble flyttet fra lørdag til søndag i Stjernehallen av frykt for bråk mellom lagenes supportere.

At forbundet nå velger å legge en så viktig kamp til en lørdag, er det mange som stiller et spørsmålstegn ved. Og ikke minst kamptidspunktet - 18.30.

Bildeserie

Bildereportasje: Stjernen - Vålerenga

– Vi får håpe det vil gå bra, sier Filip Gunnarsson (32) som var usikker til torsdagens kamp på grunn av en skulderskade. «Greven» ble friskmeldt og er glad for at Stjernen klarte å slå tilbake.

Preben «Veggen» Arntsen

Stjernen var effektive og scoret på fem av 17 avslutninger på mål. I motsatt ende sto Stjernen-keeper Preben Rabben Arntsen som en levende vegg og slapp inn kun ett mål på 41 skudd fra gjestenes side.

– Dette var veldig digg og deilig at vi kan slå tilbake etter å ha hatt litt stang ut i de tre første kampene, sier Preben på kav trøndersk.

– Hvor deilig er det å stå der bakerst når det går veien?

– Egentlig så tenker jeg ikke så mye underveis. Det hele går mekanisk og det er en stor forskjell fra de andre kampene. Hjelpen jeg fikk av de foran meg var stor. De var mer desperate foran mål, sier keeperen om sine lagkamerater.

– Hvordan blir det å reise til Oslo lørdag?

– Vi får bare bygge videre på det vi viste i dag. Og ta et par steg opp fra de andre møtene på Jordal, sier Preben som fikk denne analysen av sin trener Fredrik Johansson.

– Preben gjorde en «jättebra» jobb, ja en fantastisk match sto han. Det er så «skönt» at hen spikrer igjen, sier han.

– Sto opp for hverandre

Stjernen-kaptein Brendan Ellis innrømmer at det har vært tungt etter at de ble sendt hjem med et 1–7 tap tirsdag.

– Etter den kampen har vi sammen fått ut frustrasjonen. Og jeg er stolt av hvordan vi sto opp for hverandre og ikke minst hvordan vi slo tilbake i midtperioden, sier 35-åringen.

– Hvilke tanker gjør du deg rundt lørdagens femte kvartfinale i Oslo?

– Først skal jeg nyte denne seieren noen minutter, hvor vi alle skal prøve å hente oss inn igjen. På lørdag gjelder det å ta 20 minutter om gangen, sier Ellis og gir honnør til lagets sisteskanse. Men også Didrik Utter og de andre ungguttene som virkelig leverte varene.

– Det er artig at Didrik scoret. En av klubbens talenter med bra speed på skøytene.

KAMPFAKTA

Enga gikk i føringen

Etter en frisk åpning fra Stjernens side, så var det gjestene fra Oslo som overtok spillet. Stjernen virket lenge interesseløse og det var på ingen måte guts fra hjemmelagets side bortsett fra noen av ungguttene.

Christopher Bengtsson sendte Vålerenga på enkelt vis i ledelsen 1–0 og etter de første 20 minuttene var det lite som tydet på at Stjernen skulle slå tilbake.

Tok ansvar

Men i hockey kan som kjent ting snu fort.

Det var kaptein Brendan Ellis som tok ansvar. Han hamret tidlig pucken fra distanse i nettet, noe som ga vertene en vitamininnsprøytning.

Deretter sendte unggutten Didrik Utter (18) de røde i ledelsen med sitt første A-lagsmål.

– Hvordan var den følelsen?

– Det var utrolig morsomt – en drøm, sier han beskjedent. Didrik har gått gradene i Stjernen. Fra ishockeyskolen til A-laget. Forrige tirsdag skrev han og Mattias Juntti under sin første A-lagskontrakt.

– Å score mitt første A-lagsmål betyr mye, men det var nesten ferdigscoret. Det var bare å sette den i åpen kasse.- Heldigvis gikk den inn, sier 18-åringen med et bredt smil.

– At «ungtupparna» står frem på en slik måte gleder en trener, sier Fredrik Johansson.

40 sekunder før pausesignalet gikk var Stian Kaltrud Nystuen på rett plass til rett tid. Stjernen spilte klokt og var nådeløse foran mål. 3-1 før den siste hvilen.

Et stormløp

Alle ventet et rush fra Vålerengas side i 3. periode og det fikk publikum også se. Men så var det denne Preben Rabben Arntsens i Stjernen-goalen da. Han sto imot stormløpet i en periode Vålerenga vant skuddstatistikken med hele 18–3.

Stjernen fortsatte på sin side å være effektive. Austin Cangelosi økte til 4–1 i power play og like før slutt fastsatte Stian Nybraaten Hansen sluttresultatet til 5–1.

Helt på tampen ble det også en fight, hvor Vålerengas Didrik Nøkleby Svendsen ble sendt i dusjen noen sekunder før sine slagne lagkamerater.

- Må spille med samme energi

– Jeg synes vi får en god start på kampen, før de tar over. Vålerenga får et momentum, men så synes jeg vi slår tilbake i 2. periode. I 3. periode er vi stabile, slår Stjernen-trener Fredrik Johansson fast.

– Dere har tapt de to første kvartfinalene i Oslo med 1–7. Hva må dere gjøre annerledes lørdag?

– Det som har skjedd er historie, sier «Fredde» med et morskt blikk.

– Vi må spille smartere og med samme energi som i dag. Vi vil jo tilbake hit for å spille en kamp til uka ...

PS: Sparta er på sin side ille ute etter å ha tapt 1-4 mot Frisk Asker torsdag. Sarspingene vant som kjent den første kvartfinalen, men har tapt tre på rad. Lørdag kan sesongen være over for deres vedkommende. Storhamar og Stavanger Oilers er på sin side allerede klare for semifinalespill.